IB1004
Introducción a la ingeniería en bionegocios Introduction to Biobusiness Engineering
CIP: 011102  Agronomía y Manejo de Cultivos   CL-L-U-CA-UDC:  3-0-4-1.5-3.5       

Disciplina asociada:  

Ingeniería Biológica

Escuela:  

Ingeniería y Ciencias

Departamento Académico:   

Bioingeniería

Programas académicos:   

Requisitos:  

Estar cursando al menos el periodo 1

Equivalencia:  

No tiene.

Acreditables:   

AA1000

Intención del curso en el contexto general del plan de estudios:  

Curso de nivel básico orientado a inducir al alumno al entorno de la vida universitaria y de la carrera en la que está inscrito. No requiere de conocimientos previos. Como resultado de aprendizaje se espera que el alumno tenga una visión más clara de la carrera y la institución a la cual se está incorporando. Asimismo, generará un plan de vida y carrera académico-profesional.

Objetivo general de la Unidad de Formación:  

Al finalizar el curso el alumno conocerá las características de un egresado de la carrera en la que está inscrito, sus competencias, su campo laboral y de desarrollo profesional. Asimismo, conocerá la estructura organizacional del Tecnológico de Monterrey y sus principales reglamentos.

Técnica didáctica sugerida:  

No especificado

Bibliografía sugerida:  

LIBROS DE TEXTO:
* OECD, Future Prospects for Industrial Biotechnology, 1, OECD publishing, c2009, Ingles,  978-92-64-12663

Perfil del Profesor:  

(011102)Maestría en Agronomía y Manejo de Cultivos ; (01)Maestría en el área de Agricultura, Operación de Agricultura y Ciencias Relacionadas ; (260101)Maestría en Biología/Ciencias Biológicas ; (261201)Maestría en Biotecnología ; (011102)Doctorado en Agronomía y Manejo de Cultivos ; (01)Doctorado en el área de Agricultura, Operación de Agricultura y Ciencias Relacionadas ; (260101)Doctorado en Biología/Ciencias Biológicas ; (261201)Doctorado en Biotecnología
CIP: 011102, 01, 260101, 261201

Idioma en que se imparte la materia:  


Español
CIP: 011102  Agronomy and Crop Science.   CL-L-U-CA-UDC:  3-0-4-1.5-3.5       

Discipline:  

Biologic Engineering

School:   

Engineering and Sciences

Academic Department:   

Bioengineering

Programs:   

Prerequisites:  

period 1

Equivalences:  

None.

Creditables:   

AA1000

Course intention within the general study plan context:  

The purpose of this basic course is to introduce students to life as university students and undergraduate program in which they are enrolled. No previous knowledge is required for this course. Students are expected to have a clearer idea of what their major is about and the institution they are studying at. Students will also set up a life plan and an academic-professional major plan.

Course objective:  

Upon completion of this course, students will be familiar with the characteristics of graduate profile from the undergraduate program in which they are enrolled, its competences, opportunities, and professional development. They will also become familiar with the organizational structure of Tecnológico de Monterrey, its principal rules, and its regulations.

Teaching and learning tecniques:  

Not Specified

Suggested Bibliography:  

TEXT BOOKS:
* OECD, Future Prospects for Industrial Biotechnology, 1, OECD publishing, c2009, Ingles,  978-92-64-12663

Academic credentials required to teach the course:  

(011102)Master Degree in Agronomy and Crop Science and (01)Master Degree in the area of Agriculture, Agriculture Operations, and Related Sciences and (260101)Master Degree in Biology/Biological Sciences and (261201)Master Degree in Biotechnology and (011102)Doctoral Degree in Agronomy and Crop Science and (01)Doctoral Degree in the area of Agriculture, Agriculture Operations, and Related Sciences and (260101)Doctoral Degree in Biology/Biological Sciences and (261201)Doctoral Degree in Biotechnology
CIP: 011102, 01, 260101, 261201

Language of Instruction:  


Spanish